Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & των ΔΗΜΟΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ


Προς τον κύριο Ιωάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κύριε Ραγκούση, ζητάμε μόνο Αποκατάσταση της Αδικίας
Ο Δήμος Αμφίκλειας είναι ιστορικός Δήμος του νεώτερου Ελληνικού Κράτους από το 1915, με έμπειρο προσωπικό και αξιοσημείωτη οικονομική ευρωστία και μηδενικές οφειλές, ενώ αποτελεί οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής προ της Επαναστάσεως του 1821.
Σήμερα στον Δήμο Αμφίκλειας φιλοξενούνται όλες οι υπηρεσίες όπως ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ειρηνοδικείο, Δασονομείο, Αγροτικό Κτηνιατρείο, ΙΚΑ, που εξυπηρετούν το σύνολο της Δυτικής Λοκρίδας και της βόρειας Φωκίδας. Την ίδια στιγμή η Αμφίκλεια είναι η έδρα των σημαντικότερων φορέων ανάπτυξης. Διαδημοτική Επιχείρηση, Αναπτυξιακές (2), Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα παρουσιάζει την δυναμικότερη ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα με τρία υποκαταστήματα Τραπεζών (ΕΤΕ, ΑΤΕ, Probank) και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων, καταστημάτων και βιοτεχνιών, ενώ στην επικράτεια της βρίσκεται το 73% του Χ.Κ. Παρνασσού.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η πόλη που Εσείς και οι συνεργάτες Σας δεν κρίνατε κατάλληλη κ. Υπουργέ να αποτελέσει έδρα στον νέο «Καλλικράτειο» Δήμο.

Προς επιβεβαίωση της αδικίας που η Αμφίκλεια έχει υποστεί ακολουθεί πίνακας στον οποίο παρουσιάζουμε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Αμφίκλειας ως έδρα του νέου διευρυμένου Δήμο, έναντι της Κάτω Τιθορέας που Εσείς με απόφαση Σας ορίσατε έδρα του Δήμου.


Κύριε Υπουργέ,
Ακόμη και τώρα μπορείτε να άρετε την αδικία και να αποκαταστήσετε το δίκαιο και ορθό της επιλογής της έδρας στο νέο Διευρυμένο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας –Τιθορέας, ορίζοντας την πραγματική έδρα του την Αμφίκλεια. Τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα χέρια σας, κατατεθειμένα προ πολλού και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, δεδομένου ότι η ενέργεια σας να αντιπαράσχετε διπλή ονομασία «Αμφίκλεια-Ελάτεια» επέτεινε μάλλον, παρά άμβλυνε την αγανάκτηση των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου