Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Διαξιφισμοί στην ΚΕΔΚΕ λόγω «Καλλικράτη»

«Πολεμικό κλίμα» στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Έντονοι διαξιφισμοί σημειώνονται στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, καθώς οι αιρετοί τάσσονται υπέρ ή κατά του «Καλλικράτη» .

Την προηγούμενη Παρασκευή, σε συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ είχε αποφασιστεί να μην γίνει αποδεκτός ο «Καλλικράτης», αν ο υπουργός Εσωτερικών δεν συμπεριλάβει τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε να δοθεί από την κυβέρνηση προθεσμία 15 ημερών για να εξεταστούν οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη» .

Κατά την ομιλία, του κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Εδώ και μια δεκαετία λέμε ότι η αναδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ουκ άνευ αναγκαιότητα. Εδώ και μια δεκαετία τονίζουμε πως η αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί αναμφισβήτητα μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρονίζοντα προβλήματα διοικητικής ικανότητας και αποτελεσματικότητας, αντιλαμβανόμενοι ταυτόχρονα ότι αποφασίζουμε την αυτοκατάργησή μας[…]αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές, που τις προτείνουμε, εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο νομοσχέδιο το οποίο έχουμε στα χέρια μας και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ 100,3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου