Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΦΘΙΩΤΙΔΑ-Εκλογές ΟΤΑ



ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ

Στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του παλιού δημάρχου Ελάτειας Γιώργου Γώγου, που με επιστολή του σε όλα τα κόμματα ζητά την στήριξή τους.

Το ΚΚΕ έδωσε το χρίσμα στο Νίκο Κεφάλα, ενώ ο γιατρός Θόδωρος Ντούρος που ήταν και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμφίκλειας ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αλλά τοπικά στελέχη του προβάλλουν την υποψηφιότητα του Δασολόγου Γιάννη Γρίβα, που συγχρόνως είναι συγγενικό πρόσωπο του τέως Πρωθυπουργού.

Την υποψηφιότητά του έχει διακηρύξει και ο νυν δήμαρχος Τιθορέας Νίκος Καράφλας, περιμένοντας στήριξη από ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Όλοι οι υποψήφιοι όμως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μέσα στην πόλη της Αμφίκλειας. Η ένταση που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα για την έδρα του δήμου ανάμεσα σε Αμφίκλεια και Τιθορέα έχει διαμορφώσει κλίμα αποχής.
Στελέχη και των δύο κομμάτων έχουν αυτοδεσμευτεί να μην κατέλθουν στις εκλογές. Τα τελευταία 24ωρα όμως υπήρξαν κινήσεις και από το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Τσιτσιπή αλλά και από τον αρχηγό της μειοψηφίας Λουκά Σκλαβούνο που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιοι. Κομματικά στελέχη της ΝΔ ζήτησαν από τον κ. Σκλαβούνο να ηγηθεί μιας προσπάθειας και στους τρεις δήμους.
Ο δήμαρχος Γιάννης Τσιτσιπής δέχτηκε προτάσεις να είναι εκ νέου υποψήφιος χωρίς όμως να είναι γνωστά τα τελικά αποτελέσματα.
Παράλληλα στο προσκήνιο έρχεται η υποψηφιότητα του στρατιωτικού Γιώργου Κολοφούσηπου ενισχύεται από επώνυμα στελέχη της ΝΔ.

1 σχόλιο: